Historien bag Lindemann Performance Products

1967

 
Virksomheden etableres af Brynjulf ​​Lindemann i 1967, som han driver sammen med sin søn, Søren Lindemann. Søren Lindemann er uddannet mekaniker med en stor passion for biler og produktudvikling. Virksomhedens primære beskæftigelse på det tidspunkt er import af en bred vifte produkter såsom reservedele og tilbehør til private bilejere.

1979

Brynjulf ​​Lindemann går på pension og Søren Lindemann overtager virksomheden. Ved den tid skifter forretningsfokus til udvikling og salg af brændstofadditiver og smøremidler til private bilister.

1984

Lindemann indgår i en eksklusiv aftale med Nulon, Australien for at producere en række produkter på licens fra Nulon til det europæiske marked. Nulon er en producent af motorolier, smøremidler for biler. Det tager ikke lang tid før, Nulon produkter bliver populære hos forbrugere i både Danmark og andre europæiske lande.
Udover at distribuere Nulon produkter i Europa, begynder virksomheden at udvikle deres egne additiver, fedtstoffer og smøremidler til motorkøretøjer, industrielle løsninger og maritime sektor.

1989

Lindemann opnår, som den første i verden, tilladelse fra DuPont at bruge teflon til fremstilling af additiver.

2001

Imidlertid er der andre firmaer på det Europæiske marked, som hedder Nulon og arbejder indenfor andre brancher. Med den stadige nyudvikling af produkter er der således en stor risiko for navnet Nulon, hvorfor det blev besluttet at ændre produktnavn til eget mærke ABCON. For at undgå forveksling med Nulon produkter og egne opfindelser der er blevet lavet en beslutning om at stoppe en aftale med Nulon og fokusere 100 % på at gøre egne produkter under nyt mærke. Samme år udvider selskabet sine produktionsfaciliteter og flytter til Allerød, 25 km nord fra København.

2008

I 2008 er det år for tredje generation af Lindemann familien til at overtage virksomheden. Simon Lindemann, Søren Lindemann søn, bliver administrerende direktør hos Lindemann Performance Products. Simon Lindemann deler sin bedstefars og fars passion for biler og er uddannet mekaniker. Søren Lindemann fortsætter med at arbejde i virksomheden som teknisk rådgiver.

2013

I slutning af 2012 blev det truffet en beslutning om at forlade vores gamle ABCON brand, på grund af de tvivlsomme kopiprodukter fundet nogle steder på markedet. Nu er alle vores produkter lavet under Lindemann Performance Products varemærke.